HÜDA PAR GENEL BAŞKANI YAPICIOĞLU, BATMAN 'DA BASINLA BULUŞTU

Burada konuşan Genel Başkan Yapıcıoğlu, “Türkiye’de gündem gerçekten hızlı bir şekilde değişiyor. Şuanda hayat pahalılığı ve zamlar gündemin birinci sırasını oluşturuyor. Elektrik faturaları konusu en çok tartışılan konu. Elektrik, doğalgaz ve akaryakıttaki yüksek fiyatlar dar gelirli kesimi canından bezdirmiş durumda. Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile bir araya geldiğimizde kendisi, tekstil sektöründe 40 bin kişinin çalıştığını ve elektrik faturalarının böyle yüksek seyretmeye devam etmesi halinde tekstilcilerin atölyelerini kapatacaklarını söyledi. Eğer atölyeler kapanırsa, çiftçiler ekimden vazgeçerse, zaten işsizliğin fazla olduğu bölgemizde çok ciddi sorunlar olur ve olası sosyal patlamalar da yaşanabilir” dedi. 

Türkiye’de 1980’den beri vergi politikalarında yanlışlar yapıldığına dikkat çeken Yapıcıpğlu, “ Alınan vergiler de genelde dolaylı yollardan alınan vergiler. Şuan vergiler de dar gelirli kesimin sırtında. Sadece KDV oranını yüzde 1’e düşürmek yetmez. Herkes gücüne göre vergi vermeli ve vergiyi dargelirli insanlar değil, zenginler ödemelidir” dedi. 

Elektrik dağıtım şirketlerinin yeterince denetlenmediğini kaydeden Genel Başkan Yapıcıoğlu, “Elektrik sayaçlarının standart dışı ve tüketilen elektrikten daha fazla yazdığı iddiaları var. Biz bu iddialarla ilgili geniş kapsamlı bir rapor hazırlayacağız. Ayrıca sağlık hizmetlerinin kalitesi düşük ve çalışmaya devam edenlerin de iş yükü artmıştır” dedi. 
Bölgedeki  işsizlik ve pahalılık gibi  sorunların Türkiye’nin her tarafında benzer sorunlar olarak ortaya çıktığını kaydeden Yapıcıoğlu, bölgede hırsızlık ve uyuşturucu kullanımı artmış.  Bölgemizdeki işsizlik oranı Türkiye ortalamasının üstünde. Bu sorunların ortadan kaldırılması için topyekün ve planlı tedbirlerin alınması gerekir. Sadece polisiye tedbirlerle uyuşturucu kullanımı engellenemez. Aksi halde toplumsal çürümüşlük daha da fazla artacak. Ayrıca  eğitim, yol ve DDY hemzemin geçidi sorunları var. Demiryolları şehir dışına çıkarılamıyorsa, o zaman kazaların önlenmesine yönelikte önlemler alınması lazım. Okullar temizlenmiyor. Buradan Milli Eğitime ve ve Bakanlığa çağrıda bulunuyorum, okulların temizlenmesi konusuna bir çözüm bulunsun. Teşkilat olarak Batman’daki sorunları genel merkeze taşıyarak sorunların çözümüne katkı sunmaya çalışacağız  ” dedi. 
Hükümetin ısrarla seçimin Haziran 2023’te olacağını vurguladığını ve muhalefetin de erken seçim olacağını söylediğini kaydeden Yapıcıoğlu “ İttifak olarak kimseyle bir sözleşme yapmadık. Şuan mevcut 3 ittifak var ve daha sonra ittifak sayısı artabilir. Biz şuan hiçbir kesimle ittifak halinde değiliz ama yarın şartlar ilkelerimize uygun gelişirse, bir ittifak içinde yer alabiliriz. Dediğim gibi, bunu şartlar ve zaman belirleyecek” dedi. 

Biz sıkıntıları zaman zaman hükümete iletiyoruz. Bazı konularda mutabık kalıyoruz, bazen de ayrı düşünüyoruz. Mesela biz Kürt meselesinin çözülmesini istiyoruz. Hükümet ise ayrı düşünüyor. Yani bazı konularda hükümetle örtüşüyoruz” dedi. 

Yapılan kamuoyu araştırmalarında HÜDA PAR’a yer verilmediğini eleştiren Yapıcıoğlu, “Her hafta anket şirketleri tarafından kamuoyu araştırmaları yapılıyor ama nedende HÜDA PAR hiç yer verilmiyor. Binde 1’lik oy oranları olan partileri bile yazıyorlar ama bizi yazmıyorlar. Oysa biz ilk seçimlerde yüzde 40’ın üzerinde oy aldığımız yerler var” diye konuştu.