DOWN SENDROMU VE YETİM ÇOCUKLAR LUNARPARKTA EĞLENDİ

Boyama etkinlikleri ile başlayan programın akışında çocuklar, lunaparkta bulunan çeşitli oyuncaklara bindirilerek gönüllerince eğlendirildi. Bir Kalp Bin Umut Derneği başkanı Veysi Mercimekçi, bu etkinlikleri her yıl gerçekleştirerek geleneksel hale getirdiğini belirtti. Mercimekçi, “Yetim ve down sendromu çocukların yılda bir defa değil hemen hemen her gün onları düşündüğümüze yönelik gerçekleştirmiş olduğumuz etkinlik yaptık. Bu etkinlikte yaklaşık olarak 100 çocuğumuzu lunaparkta belirli oyuncaklara bindirerek onları eğlendirmeye çalıştık. Bunun yanı sıra Nora Tasarım ile birlikte onlarla boya etkinliği gerçekleştirdik. Burada emeği geçen tüm gönül dostlarıma teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 

Batman’da faaliyet gösteren lunapark eğlence merkezinin sahibi Necdet Nasıroğlu, bu sosyal sorumluluk projesinde yetim ve down sendromu çocuklara ücretsiz bir şekilde kapılarını açarak destek verdiğini kaydetti. Nasıroğlu, “Nas Lunapark eğlence merkezi Batman’da olduğu sürece kapılarımız yetim çocuklarımıza, down sendromu çocuklarımıza ve çocuk esirgemede bulunan çocuklarımıza ücretsiz bir şekilde açık olacaktır.  Bugün çocuklar geldi ve çocukları bütün makinalara bindirdik. Çocuklarımızın tek başına da binebileceği makinalara da bindirdik. Tek başlarına binemeyecekleri makinalara da velileri ile birlikte bindirdik. Onları eğlendirdik. Bence dünyanın en büyük mutluluğu budur” şeklinde konuştu.

Bir Kalp Bin Umut Derneği sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde lunaparkta eğlenen 7 yaşındaki Roni Onat isimli çocuk ise çeşitli oyuncaklara binip boyama etkinlikleri ile birlikte çok eğlendiklerini belirterek derneğe ve emeği geçen herkese teşekkür etti.