ONUR KAPLAN’IN ÜÇ ODA BİR SALON KİTABI OKURLARIYLA BULUŞTU

Hemen hemen herkesin üniversite okuma niyeti ile çıktığı bu yolda fani kokusu sinen her şey artık ruhumun kanallarını tıkamaya başlamıştı. Dünya denizinin içinde, sancılarla fanice kokmaya dem tutmuş ruhumu da alıp gözlerimin dünyayı ilk gördüğü yere Mersin’e döndüm. Ancak sudan çıkmış balık gibi çok üşümüş olacağım ki bu defa da kendimi Adana’nın sıcağında; Mesken’imde ısınırken buldum.

Şimdilerde dünyada bana cennet bahçesi olan bir yuvada eşime eş ve şe- ker şerbet iki çocuğa da babayım. Allah kader planımın korunaklı sahne- lerini yaşamam için toz tutmuş ayaklarımı Adana’ya yürütürken, yolumu da dünyadaki hiram Mesken’e; omuz omuza haramlardan kaçan güzel yüreklere çıkardı. Ben de şer sandığım şeylerde Allah’ın var ettiği hayra mest olarak tozlarımı sildim.

Üstüm başım arındıkça ve dünyanın şaşalı boyasından henüz kendini sıyıramamış diğer insanları gördükçe artan yürek yangınım ben-liğimi silerek Mesken ile sen-cilik yoluna çıkardı. Bir kişiye daha nasıl ulaşabili- rim dertleri gece ve gündüzü kovalarken gönlünüze yeni satırlarla misafir olmaya geldim. İadeyi ziyaret yapmak isterseniz sizi Mesken’e bekleriz. Burada güneşe mermi sıkmak yerine çiçek atanları ve kapıyı açınca “evi- nize hoş geldiniz” diyerek karşılayanları görünce sakın şaşırmayın:) Biz- den söylemesi. Üç Oda Bir Salon kitabını D&R, kitapyurdu.com ve tüm kitap satan mağazalarda bulabilirsiniz.