Batman Üniversitesinde bilişim festivali

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 17.02.2022 - 14:46, Güncelleme: 17.02.2022 - 14:46 2966+ kez okundu.
 

Batman Üniversitesinde bilişim festivali

Türkiye'nin en büyük bilişim festivali 'Dijital Dönüşüm ve Siber' ana temasıyla Batman Üniversitesi ev sahipliğinde start aldı.
Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsünde başlayan  Uluslararası Bilişim Kongresinde (11C2022) yerli ve yabancı bilim insanları bir araya geldi. Festival kapsamında bilişim çalıştayı, konferanslar, paneller, workshoplar, akademik bildiri kabulleri yapıldı. Burada konuşma yapan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, üniversitelerin evrensel bilgi üreten yerler olduğunu söyledi. "Elbette ki üniversitelerin bulundukları mekan ve şehirlerde yerel unsuları vardır. " diyen Vali Şahin şöyle konuştu : "Üniversitelerin yerel katkıları vardır ama esas itibariyle üniversiteler evrensel bilgi üretirler. Bu yüzden isimleri evren kenttir ve evrensel bilgiyle bizleri buluştururlar. Bu bilişim günlerinde üniversitemizin  bizlere çok ciddi katkılar sunacağına inanıyorum. Çünkü bilişim son 40 -50 yıl içerisinde dünyayı tamamen değiştirdi. Hatta ateşin ve tekerleğin bulunması ya da tarımın bulunmasıyla ancak karşılaştırabiliyorum internetin ve bilişimin bulunmasını. Nasıl tarım insanoğlunu avcı ve toplayıcı yapıdan dolayısıyla henüz devlet ve  şehir kurma gelişmişliğini gösterememe döneminden bir anda tarım toplumu oluşturarak artık devletler kurma, sanat yapma, medeniyet oluşturma zemini getirdiyse ki o bu topraklar da olmuştur. " Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: "Bilginin  güvenliği ve kontrolünü sağlamak çok çok daha zor. Bununla ilgili yeni kavramları Batman Üniversitesi'nin ev sahipliğinde konuşacaksınız. Ben bunu çok kıymetli buluyorum. Böyle bir ev sahipliğini bu kadim topraklarda ve bu kadim toprakların genç ve modern şehrinde yapmanın çok değerli olduğunu düşünüyorum." Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ise yaptıkları çalışmalarla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Demir, Üniversite içerisinde yapılan Teknokentin bina inşaatının bir sene içerisinde  yüzde 85'e ulaştığını söyledi.  Demir," Bu oran peyzaj haricindeki idari binanın yaklaşık yüzde 92'sinin tamamlanmasına tekabül ediyor. Teknokentin yapımı ile ilgili olarak yapıyor olduğumuz çalışmalarda henüz binası bitmemiş olmasına rağmen 15 tane aday firma Batman Üniversitesi teknokente müracaat etmiştir. Keza bu çerçevede binanın tamamlanması için Bakanlığımız tarafından 4 milyon liralık ekstra bir bütçe hazırlanmıştır ve Teknokentin istifadesine sunulmuştur. "diye konuştu.
Türkiye'nin en büyük bilişim festivali 'Dijital Dönüşüm ve Siber' ana temasıyla Batman Üniversitesi ev sahipliğinde start aldı.

Batman " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsünde başlayan  Uluslararası Bilişim Kongresinde (11C2022) yerli ve yabancı bilim insanları bir araya geldi.

Festival kapsamında bilişim çalıştayı, konferanslar, paneller, workshoplar, akademik bildiri kabulleri yapıldı. Burada konuşma yapan Batman " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, üniversitelerin evrensel bilgi üreten yerler olduğunu söyledi.

"Elbette ki üniversitelerin bulundukları mekan ve şehirlerde yerel unsuları vardır. " diyen Vali Şahin şöyle konuştu : "Üniversitelerin yerel katkıları vardır ama esas itibariyle üniversiteler evrensel bilgi üretirler. Bu yüzden isimleri evren kenttir ve evrensel bilgiyle bizleri buluştururlar. Bu bilişim günlerinde üniversitemizin  bizlere çok ciddi katkılar sunacağına inanıyorum. Çünkü bilişim son 40 -50 yıl içerisinde dünyayı tamamen değiştirdi. Hatta ateşin ve tekerleğin bulunması ya da tarımın bulunmasıyla ancak karşılaştırabiliyorum internetin ve bilişimin bulunmasını. Nasıl tarım insanoğlunu avcı ve toplayıcı yapıdan dolayısıyla henüz devlet ve  şehir kurma gelişmişliğini gösterememe döneminden bir anda tarım toplumu oluşturarak artık devletler kurma, sanat yapma, medeniyet oluşturma zemini getirdiyse ki o bu topraklar da olmuştur. "

Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: "Bilginin  güvenliği ve kontrolünü sağlamak çok çok daha zor. Bununla ilgili yeni kavramları Batman " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Batman Üniversitesi'nin ev sahipliğinde konuşacaksınız. Ben bunu çok kıymetli buluyorum. Böyle bir ev sahipliğini bu kadim topraklarda ve bu kadim toprakların genç ve modern şehrinde yapmanın çok değerli olduğunu düşünüyorum."

Batman " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ise yaptıkları çalışmalarla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Demir, Üniversite içerisinde yapılan Teknokentin bina inşaatının bir sene içerisinde  yüzde 85'e ulaştığını söyledi.  Demir," Bu oran peyzaj haricindeki idari binanın yaklaşık yüzde 92'sinin tamamlanmasına tekabül ediyor. Teknokentin yapımı ile ilgili olarak yapıyor olduğumuz çalışmalarda henüz binası bitmemiş olmasına rağmen 15 tane aday firma Batman " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Batman Üniversitesi teknokente müracaat etmiştir. Keza bu çerçevede binanın tamamlanması için Bakanlığımız tarafından 4 milyon liralık ekstra bir bütçe hazırlanmıştır ve Teknokentin istifadesine sunulmuştur. "diye konuştu.

Batman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanhurriyet.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.